ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                  Наказ Конотопської СЮН

                                                                                  від 10.07.2023 №35-од

                                     Алгоритм дій   педагогічного та технічного персоналу й відповідальної особи за евакуацію у разі оголошення сигналу  «Повітряна тривога»

  1. Всі учасники освітнього процесу мають заздалегідь бути ознайомленими з місцем розташування захисної споруди (найпростішого укриття), а також правилами поведінки в укритті.
  2. У закладі заздалегідь розміщені всі покажчики напрямку руху для швидкого та безпечного проведення евакуаційних заходів учасників освітнього процесу.
  3. Під час евакуації та укриття в захисній споруді (найпростішого укриття) учасників освітнього процесу має супроводжувати відповідальна особа за евакуацію Найденцева Т.П. та (або) керівники гуртків, які проводять заняття на момент оповіщення сигналу про повітряну тривогу.
  4. У разі оголошення сигналу «Повітряна тривога» відповідальна особа з евакуації Найденцева Т.П. миттєво сповіщає (проходить по кабінетам) всіх учасників освітнього процесу та техперсонал про оголошення сигналу повітряної тривоги.
  5. Керівники гуртків негайно припиняють навчальне заняття та проводять евакуацію вихованців від кабінету до захисної споруди (найпростішого укриття).
  6. Відповідальна особа за евакуацію Найденцева Т.П. знаходиться біля виходу із захисної споруди (найпростішого укриття) для здійснення контролю за порядком в укритті учасників освітнього процесу та швидкого реагування у разі, якщо виявиться, що хтось відсутній.
  7. Вихованці або гурткові групи, які знаходяться на подвірї закладу, під час оголошення сигналу тривоги негайно переміщуються під наглядом керівника гуртка до захисної споруди (найпростішого укриття).
  8. Усередині захисної споруди (найпростішого укриття) керівники гуртків повинні забезпечити, щоб вихованці швидко та обережно зайняли свої місця. Після того, як усі вихованці займуть свої місця, керівники гуртків перевіряють наявність усіх вихованців.
  9. Відповідальні особи Дрога І.В., Гайдук Л.М. після евакуації перевіряють заклад усередині та на території на наявність вихованців за межами захисної споруди.
  10. Після перевірки відповідальні особи спускаються до укриття.
  11. Під час перебування у захисній споруді (найпростішому укритті) керівники гуртків повинні провести заходи, щоб заспокоїти дітей.
  12. Після оголошення про відбій тривоги учасники освітнього процесу та техперсонал повертаються на свої роботі місця.

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *